Katten bij DUCHESS

Naast de (vacht)verzorging van honden kunt u bij Duchess ook terecht voor een vakkundige en liefdevolle behandeling van uw kat.

Zowel raskatten als niet raskatten welke een lange- of kortharige vacht hebben kunnen bij ons terecht voor een borstel-, pluk-, was of scheerbeurt.
Bij katten is het van belang de onderwol en losse haren te verwijderen om problemen met huid en vacht te voorkomen. Bij een regelmatige trimbeurt blijft de vacht makkelijk doorkambaar  en kan de huid voldoende ademen waardoor hij in staat is om op een gezonde manier van vacht te wisselen.
Door verschillende oorzaken raakt de vacht vaak geklit en vervilt waardoor het nodig is deze vakkundig te laten behandelen.
Buiten de vacht wordt er bij een trimbeurt aandacht besteedt aan de oren, tanden en nagels van de kat.
Drie-tal locaties
Voor uw kat kunt u op een van onze 3 locaties terecht.
Tevens kunnen wij u een gedegen vachtadvies geven. Iedere kat is uniek en zo ook zijn/haar vacht !
Gebleken is dat het vaak kleine aanpassingen betreft waardoor uw uw kat de bèste verzorging kunt geven en een borstelbeurt tot een aangename gebeurtenis maakt. 
Omdat wij er alles aan doen een behandeling zo prettig mogelijk te maken voor uw lieveling, kunt u er desgewenst voor kiezen om tijdens de trimbeurt bij uw kat te blijven. Het is van belang dat u dit tijdens het maken van een afspraak aangeeft.

 Sedatie

Sommige eigenaren geven bij het inwinnen van informatie aan dat hun kat zich heel moeilijk zal laten behandelen of dat de ernst van de vacht conditie dusdanig is dat een evt. sedatie noodzakelijk zou kunnen zijn. 
Aangezien de kat een huisdier is dat stressgevoelig is kan er in dat geval altijd voor gekozen worden voorafgaande aan de behandeling een slaapmiddel toe te laten dienen door de dierenarts.
DUCHESS werkt in dit geval al bijna 20 jaar prettig en vertrouwd samen met Dierenkliniek Parkstad & Schinnen Dierenzorg. Zij werken met een verantwoord slaapmiddel (géén narcose) waardoor uw kat op de meest veilige manier gesedeerd kan worden.
We zitten voor een dergelijke behandeling samen met de dierenarts op een zelfde locatie zodat een dergelijke trimbeurt veilig en vlekkeloos verloopt.